Blog Aniek

Op 6 april organiseren wij voor geïnteresseerden een informatie avond om 20:00. Wegens het coronavirus moeten we deze avond anders vormgeven dan normaal. Om iedereen toch te kunnen informeren over een bestuursjaar bij Complex, gaan we deze informatiebijeenkomst op Skype houden! Laat ons weten of je erbij zal zijn door een mailtje te sturen naar secretary@complextilburg.nl. Daarnaast schrijft ieder bestuurslid een eigen blog in interview vorm. Bij interesse in een bepaalde functie kan je contact met ons opnemen voor 1 op 1 contact. 

In deze blog zal Aniek, Coördinator Externe Zaken, vertellen over haar ervaringen in haar bestuursjaar!

Wie ben je, wat is je functie in het bestuur en wat vind je er zo leuk aan?
Ik ben Aniek, 20 jaar oud en mijn functie binnen het bestuur is Coördinator Externe Zaken. Deze functie is een combinatie van de twee parttime functies Coördinator Studieondersteuning en Coördinator Acquisitie. Als Coördinator Studieondersteuning ben je onder andere verantwoordelijk voor de meeloopdagen, samenvattingen, bijlessen en het contact met de departementen. Als Coördinator Acquisitie ben je verantwoordelijk voor alle acquisitie van Complex en werk je samen voor de acquisitie van TSB. Dit betekent dat je contact hebt met bedrijven en samenwerkingen probeert aan te gaan (voor geld). Aan de ene kant vind ik deze functie erg leuk, omdat ik onze leden en alle psychologiestudenten kan helpen met hun studie door het faciliteren van onder andere de samenvattingen, bijlessen, meeloopdagen en formele activiteiten. Aan de ander kant als je kijkt acquisitie kom ik weer veel in aanraking met het werkveld. Ik praat en werk samen met mensen van de universiteit en met vele bedrijven. Die balans is heel leuk en maakt dat elke dag een andere is!

Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar en waarom bij Complex?
Ik dacht eigenlijk pas aan het einde van mijn tweede jaar aan een bestuursjaar. Ik was toen nog 19 en wilde nog niet klaar zijn met studeren. Ik heb toen voor een bestuursjaar gekozen, aangezien ik wel iets nuttigs wilde doen met mijn extra jaar. Ik wilde nieuwe vaardigheden leren, mezelf ontwikkelen, uit mijn comfortzone stappen en mezelf beter leren kennen. Een bestuursjaar is echt iets wat je met trots op je cv kunt zetten, maar daarnaast is een bestuursjaar ook de perfecte manier om volop te genieten van je studentenleven met veel goede feesten, cantussen en borrels. Plus, wat is er nu leuker dan deze ook zelf te organiseren samen met je mede Complex leden?

Wat heb je vooral geleerd het afgelopen jaar?
Door het contact dat ik heb met veel professoren en bedrijven heb ik mezelf echt leren presenteren. Ik ken mijn sterke punten beter en heb ook geleerd hoe deze effectief in te zetten. Daarnaast heb ik ook veel geleerd over juist mijn zwakke punten. Ik kwam erachter dat ik een dominant persoon ben, vooral tijdens vergaderingen. Hierdoor kunnen meer introverte personen soms niet zeggen wat ze misschien wilden zeggen. Ik heb in mijn bestuursjaar zeker geleerd hoe ik beter kan communiceren en om meer rekening te houden met andere mensen. Kortom, ik heb leren samenwerken! Daarnaast heb ik echt leren organiseren. Er is altijd meer om naar te kijken tijdens het organiseren van evenementen dan je in eerste instantie denkt. Vanwege mijn bestuursjaar besteed ik nu veel meer aandacht aan de details. Ten slotte was ik voor mijn bestuursjaar nooit echt ondernemend. Dit is erg veranderd. Ik ben assertiever geworden, niet alleen in het organiseren van dingen, maar bijvoorbeeld ook in studeren.

Wat zijn je hoogtepunten van het afgelopen jaar?
Heel cliché maar deze vraag is echt moeilijk. Ik vond al onze activiteiten echt geslaagd! Als ik echt moet kiezen, ga ik voor onze constitutieborrel, de
Citytrip en ons Actieve Leden Weekend. Als je met je bestuur de volgende fles buiten de Boekanier drinkt, als je met een grote groep door Düsseldorf loopt of als je kijkt naar alle actieve Complex leden die plezier hebben tijdens het ALW, dan voel je je zo trots dat je deel uit mag maken van zo’n grote en mooie vereniging. Ik had dit ook tijdens de TUC. Niet echt een van onze eigen activiteiten, maar het was onze eerste activiteit van het academische jaar en ik denk dat de foto en deze grote groep van 110 mensen genoeg zegt! En natuurlijk mijn gedenkwaardige moment toen ik tijdens de TUC van mijn tafel viel 😉. En naast alle activiteiten heb ik ook van elke dag op de bestuurskamer genoten. De bestuurskamer is echt mijn tweede thuis geworden en mijn bestuur mijn tweede familie!