Blog Jesse

Op 6 april organiseren wij voor geïnteresseerden een informatie avond om 20:00. Wegens het coronavirus moeten we deze avond anders vormgeven dan normaal. Om iedereen toch te kunnen informeren over een bestuursjaar bij Complex, gaan we deze informatiebijeenkomst op Skype houden! Laat ons weten of je erbij zult zijn door een mailtje te sturen naar secretary@complextilburg.nl. Daarnaast schrijft ieder bestuurslid een eigen blog in interview vorm. Bij interesse in een bepaalde functie kan je contact  met ons opnemen voor 1 op 1 contact.

In deze blog zal Jesse, voorzitter, vertellen over zijn ervaringen in zijn bestuursjaar!

Wie ben je, wat is je functie binnen het bestuur en wat vind je er leuk aan?

Ik ben Jesse, 21 jaar oud en mijn functie binnen het bestuur is voorzitter. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor onder andere het voorbereiden van de bestuursvergaderingen, het ondersteunen van andere bestuursleden waar nodig en het vertegenwoordigen van Complex op de Universiteit. Ik vind de functie van voorzitter de leukste functie omdat ik het erg leuk vind om mensen te helpen ontwikkelen en omdat ik er veel voldoening uit haal om leuke en nuttige evenementen voor mensen te organiseren.

Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar en waarom bij Complex?

Ik heb ervoor gekozen om een bestuursjaar te doen vanwege verschillende redenen. Ik was erg gedreven om me te ontwikkelen, om mezelf beter te leren kennen en nieuwe mensen te leren kennen. Ik wilde mijn organisatorische en sociale vaardigheden verder ontwikkelen en geloofde dat een bestuursjaar hiervoor ideaal zou zijn. Daarnaast realiseerde ik me dat mijn motivatie voor mijn studie lager en lager aan het worden was. Ik had een andere impuls nodig om mijn motivatie voor het studeren weer te verhogen. Ik geloofde dat een bestuursjaar deze impuls kon zijn. Ik besloot om een bestuursjaar te doen bij Complex, omdat ik de mix van activiteiten bij Complex erg leuk vind. Ik vind zowel de formele als de informele activiteiten van Complex leuk en in dat opzicht past Complex perfect bij me. Ook vond ik de open sfeer bij Complex altijd heel erg fijn.

Wat heb je vooral geleerd het afgelopen jaar?

In het afgelopen jaar heb ik veel dingen geleerd. Wat er boven uit steekt zijn voor mij de dingen die ik over mezelf heb geleerd. Het bestuursjaar heeft me laten realiseren wat ik leuk vind, wat ik niet leuk vind, welke personen ik waardeer en liefheb en wat me ergert aan mensen. Dingen die nuttig zijn voor mijn studie en voor de rest van mijn leven. Daarnaast heb ik mijn organisatorische en sociale vaardigheden verbeterd. De manier waarop je beslissingen of meningen naar mensen communiceert heel veel uitmaakt voor hoe ze deze ervaren. Ook heb ik veel geleerd over het houden en voorbereiden van vergaderingen. Ik heb geleerd hoe je evenementen moet organiseren en ik weet goed wat belangrijk is bij het organiseren van een evenement.

Wat zijn je hoogtepunten van het afgelopen jaar?

Ik vind het erg moeilijk om één hoogtepunt van het afgelopen jaar te benoemen, omdat ik erg veel dingen van het afgelopen jaar hartstikke leuk vond en ik eigenlijk geen één activiteit verschrikkelijk vond. Maar toch, de activiteiten die het eerst in me naar boven komen zijn ons overdrachtsweekend, ons themafeest en ons Actieve Leden Weekend. Ik vond ons overdrachtsweekend geweldig, omdat het de eerste keer was dat we met het bestuur langer dan een paar uur met elkaar waren en ik kreeg een goed voorproefje hoe leuk het komende jaar ging zijn. Het was een geweldig weekend. Het disco themafeest was mijn beste thema feest ooit, omdat ik de discomuziek die avond onvergetelijk leuk vond. Disco disco baby ;). En het Actieve Leden Weekend was ook een hoogtepunt, omdat ik de activiteiten en de mensen met wie ik het weekend heb doorgebracht super leuk vond. Ik vond het geweldig om een weekend door te brengen met zoveel Complex leden.