Blog Kim

Op 6 april organiseren wij voor geïnteresseerden een informatie avond om 20:00. Wegens het coronavirus moeten we deze avond anders vormgeven dan normaal. Om iedereen toch te kunnen informeren over een bestuursjaar bij Complex, gaan we deze informatiebijeenkomst op Skype houden! Laat ons weten of je erbij zult zijn door een mailtje te sturen naar secretary@complextilburg.nl. Daarnaast schrijft ieder bestuurslid een eigen blog in interview vorm. Bij interesse in een bepaalde functie kan je contact  met ons opnemen voor 1 op 1 contact.

In deze blog zal Kim, secretaris, vertellen over haar ervaringen in haar bestuursjaar!

Wie ben je, wat is je functie in het bestuur en wat vind je er zo leuk aan?
Ik ben Kim, 20 jaar oud en mijn functie binnen het bestuur is secretaris. In deze functie ben ik voornamelijk de contactpersoon voor alle (niet-) leden. Ik onderhoud dus al het mailcontact, maak de nieuwsbrieven en de member survey, maar ik ben daarnaast ook verantwoordelijk voor de literatuurlijst die op studystore komt en niet te vergeten: ik maak heel veel notulen door het jaar heen.
Ik vind het heel leuk om altijd van alles op de hoogte te zijn en het overzicht te hebben van wat iedereen nu precies doet. Ik vind het ook leuk om zoveel (nieuwe) contacten te leggen in een jaar en te leren hoe ik op bepaalde situaties moet reageren.

Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar en waarom bij Complex?
Ik wilde mezelf uitdagen en uit mijn comfort zone halen. Ik kan best wel onzeker zijn en wilde juist wat steviger in mijn schoenen leren staan. Het was dan ook een hele stap om überhaupt te solliciteren, maar ik heb er geen moment spijt van gehad! Toen ik eenmaal had besloten dat ik een bestuursjaar wilde doen, was het voor mij erg logisch om dit bij Complex te doen, omdat ik me erg thuis voel binnen deze vereniging. Iedereen is erg open, altijd in voor gezelligheid en je kan makkelijk steun bij elkaar vinden omdat je dezelfde studie doet. Ik vind het ook fijn dat er een afwisseling is tussen het organiseren van formele en informele activiteiten bij Complex. Dit maakte voor mij het perfecte evenwicht tussen wat serieuzere en gezellige activiteiten.

Wat heb je vooral geleerd het afgelopen jaar?
Ik ben erg stressgevoelig en maak me dan ook om alles druk. Ik vond het onder andere doodeng om presentaties te geven, de leiding te nemen en mijn mening te geven. Ik heb mezelf dit jaar uit mijn comfort zone moeten halen om deze dingen aan te pakken.  Mijn bestuur heeft me erg geholpen in de momenten dat ik erg gestresst of onzeker was en hebben mij handvaten gegeven om hier beter mee om te gaan. Ik kan wel zeggen dat ik dit jaar flinke stappen hierin heb gemaakt en ga deze lessen zeker meenemen voor na dit bestuursjaar!

Wat zijn je hoogtepunten van het afgelopen jaar?
Jeetje, dit vind ik een lastige vraag. Ik heb erg veel genoten van alle dingen die we hebben mogen organiseren envond geen activiteit niet leuk, maar als ik dan toch een top drie moet maken ga ik voor het introkamp, de citytrip en de themafeestjes. Het introkamp, omdat dit echt een soort aftrap was van het bestuursjaar en ik meteen een hoop nieuwe mensen leerde kennen. De citytrip was een hoogtepuntje, omdat we met het organiseren erg veel tegenslagen hadden maar de trip zelf super geslaagd was. Ik kijk vooral met erg veel trots daarop terug! De themafeesten kon ik niet weglaten, omdat ik deze stuk voor stuk leuk vond. Ik ben helemaal in mijn element als iedereen zijn best doet om in thema op het feest te arriveren en we vervolgens met zijn allen aan het einde van de avond bij het radje eindigen.