Blog Michelle

Op 6 april organiseren wij voor geïnteresseerden een informatie avond om 20:00. Wegens het coronavirus moeten we deze avond anders vormgeven dan normaal. Om iedereen toch te kunnen informeren over een bestuursjaar bij Complex, gaan we deze informatiebijeenkomst op Skype houden! Laat ons weten of je erbij zult zijn door een mailtje te sturen naar secretary@complextilburg.nl. Daarnaast schrijft ieder bestuurslid een eigen blog in interview vorm. Bij interesse in een bepaalde functie kan je contact  met ons opnemen voor 1 op 1 contact.

In deze blog zal Michelle, penningmeester, vertellen over haar ervaringen in haar bestuursjaar!

Wie ben je, wat is je functie in het bestuur en wat vind je er zo leuk aan?
Ik ben Michelle, 20 jaar en ik heb de functie van penningmeester binnen het bestuur. In het kort gezegd ben ik verantwoordelijk voor de rekening van Complex, ik maak de begroting en hou deze bij en ook ben ik verantwoordelijk voor incasso’s van de leden. Verder ben ik de coördinator van vier commissies: de eerstejaarscommissie, de studiereis commissie, de master commissie en de experience your future commissie. Naast mijn bestuursfunctie en de commissies heb ik ook nog een aantal taken binnen het bestuur. Dit jaar was ik namelijk verantwoordelijk voor het organiseren van Human Library samen met andere partijen, heb ik contact met VAPT (Vereniging Afgestudeerde Psychologen Tilburg) en ben ik verantwoordelijk voor de UCB challenge. Ik vind mijn functie vooral leuk doordat je op een creatieve manier een belangrijke rol vervult binnen het bestuur. Je hebt heel veel ruimte en opties binnen deze functie.

Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar en waarom bij Complex?
Ik heb gekozen voor een bestuursjaar omdat ik mezelf beter wilde leren kennen en ontwikkelen. Ook vond ik het een uitdaging, die ik graag aan wilde gaan! Naast dat ik mij beter wilde ontwikkelen, leek een bestuursjaar mij ook erg goed voor mijn persoonlijke contacten. Dat ik dit bij Complex wilde doen, was voor mij vrij duidelijk. Ik was in mijn eerste jaar namelijk actief lid, en heb zo kunnen zien wat Complex onder andere organiseert, en wat Complex doet voor haar leden. Dit heeft mij erg gemotiveerd om te solliciteren

 

Wat heb je vooral geleerd het afgelopen jaar?
Tot afgelopen jaar had ik nog nooit een begroting gezien. Dit is dus eigenlijk ook het eerste wat ik heb geleerd dit jaar: het maken en begrijpen van een begroting. Zo zie je maar weer dat je alles kan als je het maar wilt! Naast de begroting heb ik geleerd om verantwoordelijker te zijn en meer naar de voorgrond te treden. Ook vond ik het voor mijn bestuursjaar vaak moeilijk om mijn mening te uiten, en te uiten wat ik van iets vond. Het is nog steeds een leerproces, maar hier blijf ik zeker aan werken.

Wat zijn je hoogtepunten van het afgelopen jaar?
Om eerlijk te zijn vind ik het moeilijk om mijn hoogtepunten op te noemen. We hebben zoveel leuke dingen mee mogen maken, en zoveel verschillende activiteiten georganiseerd. Ik ben dan dus vooral heel blij met wat ik allemaal heb mogen doen, en heb genoten van elk moment! Als ik dan toch een paar hoogtepunten zou moeten noemen zouden dit de wissel ALV, de themafeestjes, de commissie uitjes en het actieve leden weekend zijn. Bij de wissel ALV werden wij officieel bestuur, waar ik toch wel trots op ben. De themafeesten zijn al leuk voor het feest zelf. Ik weet niet hoe lang ik op de kamer heb gezeten, om telkens weer een outfit uit te kiezen en de avonden zelf zijn ook altijd een hoogtepunt. Vooral als ik weer eens 11 draai bij het radje. Het actieve leden weekend was een geweldig weekend met heel veel leuke mensen, en ook de commissie uitjes mogen natuurlijk niet ontbreken bij mijn hoogtepunten.