Blog Stijn

Op 6 april organiseren wij voor geïnteresseerden een informatie avond om 20:00. Wegens het coronavirus moeten we deze avond anders vormgeven dan normaal. Om iedereen toch te kunnen informeren over een bestuursjaar bij Complex, gaan we deze informatiebijeenkomst op Skype houden! Laat ons weten of je erbij zult zijn door een mailtje te sturen naar secretary@complextilburg.nl. Daarnaast schrijft ieder bestuurslid een eigen blog in interview vorm. Bij interesse in een bepaalde functie kan je contact  met ons opnemen voor 1 op 1 contact.

In deze blog zal Stijn, Interne Zaken, vertellen over zijn ervaringen in zijn bestuursjaar!

Wie ben je, wat is je functie binnen het bestuur en wat vind je er leuk aan?
Ik ben Stijn, 21 jaar oud en ik heb de functie van Interne Zaken (+PR) bij Studievereniging Complex. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor veel ontspannende activiteiten, zoals de actieve ledenactiviteiten, het actieve ledenweekend en de oud-bestuursactiviteit. Naast mijn taken als Interne zaken, ben ik verantwoordelijk voor alle promotie en promotiematerialen (posters en flyers) en social media van de vereniging. Het leuke van mijn functie vind ik dat het heel erg voor de schermen is. Bijna alles wat ik doe is vrijwel direct te zien door de leden. Daarnaast biedt de functie mij enorm veel vrijheid in creativiteit op het gebied van activiteiten maken en verzinnen, maar ook in de promotie van evenementen. Daarnaast ben ik de coördinator van de Activiteitencommissie, de Promotiecommissie, de Jaarboekcommissie en de Movie Editing Commissie. Dit betekent dat ik de eindverantwoordelijke ben voor onder andere de activiteiten van de Activiteitencommissie (cantussen, themafeesten etc.) en het jaarboek.

Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar en waarom bij Complex?
Na een aantal persoonlijke tegenslagen gehad te hebben in mijn tweede jaar in Tilburg wilde ik graag iets anders doen dan studeren. Ik had het idee dat ik wel veel leerde over psychologie, maar het was voor mij tijd om op andere vlakken meer te leren. Zowel leren over mezelf als leren over bepaalde situaties. Een bestuursjaar leek mij daar een perfecte optie voor. Ik heb nog getwijfeld waar ik een bestuursjaar zou willen doen, maar 
heb toen voor Complex gekozen omdat ik hier de meeste kennissen had en het idee had dat dit voor mij het leukste jaar zou worden. Daarnaast heeft Complex mij in mijn eerste 2 jaar zoveel geboden dat ik dat ook terug wilde geven aan nieuwe leden!


Wat heb je vooral geleerd het afgelopen jaar?
Een van mijn grootste ontwikkelingen ligt op het gebied van spreken voor groepen. Voor dit bestuursjaar begon ik vaak al te trillen als ik voor 20 man moest spreken. Zowel het bang zijn voor fouten maken als het ongemakkelijk vinden om de aandacht voor een groep te hebben vond ik eng.
Door dit jaar kwam ik echter in situaties waar ik wel de aandacht moest vragen en voor grote groepen moest praten. Zo was mijn eerste praatje voor een groep een promotiepraatje over Complex voor een zaal van meer dan 120 masterstudenten. Sindsdien heb ik me hier enorm in ontwikkeld en ben ik zelfs tot het punt gekomen dat ik het leuk begin te vinden om de microfoon te pakken en groepen toe te spreken. Daarnaast heb ik op persoonlijk vlak geleerd waar mijn zwakke punten liggen en waar ik persoonlijk aan kan werken. Dit is iets wat zo tof is aan een bestuursjaar. Het leren van je zwakke punten  is iets wat je niet alleen doet, maar waar je je bestuur enorm goed bij kan gebruiken.

Wat zijn je hoogtepunten van het afgelopen jaar?
Het is misschien cliché om alles te zeggen, maar alles. Ik zal een top 3 maken, maar ik wil graag
benoemd hebben dat ik van elke dag heb genoten, omdat elke dag weer anders was. Wij hebben een enorm leuk bestuur, waarmee het elke dag
weer lachen was. Zelfs als er dingen niet lekker lopen konden we toch nog lachen met elkaar. Daarnaast heb ik top commissies waar ik het ook altijd enorm leuk mee heb tijdens vergaderingen! Mijn top 3 zullen echter activiteiten zijn. Mijn grootste hoogtepunt was Actieve Leden Weekend. Dit was voor mij een enorm hoogtepunt, omdat ik een heel weekend heb uitgewerkt in de hoop dat mensen het leuk vinden. En om dan te zien en horen dat mensen het leuk hebben is een top gevoel. Dan is het weekend dus geslaagd. Mijn tweede hoogtepunt is het DISCOmplex themafeest. Een discoavond in de Boekanier. Ik vind het nog steeds een briljant idee en wat heeft iedereen genoten van de muziek zeg! Mijn derde hoogtepunt is de Oud besturen activiteit. Ik had gekozen voor een huifkar cantus. Ik vond het mooi om te zien hoe de oud besturen genoten van de activiteit en het spreken van elkaar. De klapband in the middle of nowhere droeg alleen maar bij aan een onvergetelijke avond!